Onze locatie

Onze kinderopvanglocatie zit in de gezellige wijk Zandweg-Oostwaard. U komt binnen in de Ravotruimte. Hier kunnen de stoere dreumesen en peuters hun energie kwijt op fietsjes, klauteren op grote gekleurde blokken of dollen in een echte ballenbak. Als u verder loopt, ziet u de gezellige lokalen van iedere leeftijdsgroep.

De Babygroep zit op een rustige plek achterin het pand

Hier is de sfeer heel anders dan bij de andere groepen. Sereen en tegelijk met voldoende uitdaging. Ze kunnen veilig kruipen en rollen op de zachte matten. Wij hebben drie slaapkamers met bedjes waar het lekker stil is. En wij hebben een brede keus aan speelgoed en spelletjes.

De twee dreumesgroepen en de Peuterplusgroep spelen vaak samen

We hebben twee dreumesgroepen en een Peuterplusgroep. Samen maken ze gebruik van drie ruimtes. Iedere groep heeft zijn vaste pedagogisch medewerkers. En ze doen sommige activiteiten samen en sommige apart. Ook de dreumesen hebben een eigen slaapkamer waar ze na de lunch lekker kunnen uitrusten.

De kinderen mogen veel zelf kiezen

Wij werken met een opendeurenbeleid. Dat betekent dat de kinderen van de twee dreumesgroepen en de Peuterplusgroep op sommige momenten van de dag zelf kunnen kiezen in welke ruimte ze willen spelen: in de Ravotruimte of in één van de twee speellokalen. Ze hebben dan ook de keuze om vrij te spelen of mee te doen aan een gezamenlijke activiteit. Natuurlijk begeleiden wij ieder kind hierin goed.

Wij spelen veel buiten

Als het weer het maar even toelaat, gaan wij naar buiten. Zelfs met de baby's. Een frisse neus halen. Lekker rennen op ons eigen veilige speelterrein. Wij hebben een zandbak, fietsjes, een glijbaan en een heleboel buitenspeelgoed. Is het warm, dan gaat de kraan aan. Spetteren maar!

En wij gaan regelmatig op pad

In de buurt zijn diverse speeltuinen en kinderboerderij De Vechtse Hoeve. De buschauffeur kent ons inmiddels ook goed: wij mogen wel eens een halte met hem meereizen. Of wij doen een boodschap bij de supermarkt op de Dr. Plesmanlaan. Overal gaan wij lopend naar toe. De allerkleinsten in de loopbolderkar. En de dreumesen en de peuters lopen in een rijtje keurig hand-in-hand door de wijk. 

 

De Bibelebonseberg

 

Opvang Kinderen De Bibelebonseberg
Buitenweg 26D
3602 PS Maarssen

 

 

Privacy beleid

Copyright Kinderdagverblijf De Bibelebonseberg

Met plezier ontworpen door Agency8.nl