Babygroep

Eigen ritme
Rust en regelmaat zijn belangrijk. Daarom kent elke dag een aantal vaste momenten. De baby´s hebben ieder hun eigen ritme van eten en slapen. Bij kinderdagverblijf De Bibelebonseberg wordt dit ritme bepaald in overleg met de ouders/verzorgers en bijgehouden in het groeischrift.

Spelen en knuffelen
Naast het verzorgen nemen wij ook uitgebreid de tijd om met de kinderen te knuffelen, te spelen, te zingen en te lezen.

 

Dreumes-/Peutergroep

7.00 uur - 9.30 uur De kinderen worden gebracht en de ouders/verzorgers kunnen even een praatje maken. Na het uitzwaaien mogen de kinderen zich uitleven in de Ravotruimte.
8.00 uur De deuren tussen Groepsruimte I en de Ravotruimte worden opengezet en de kinderen mogen kiezen in welke groepsruimte ze willen spelen.
9.30 uur De kinderen gaan aan tafel, zingen een liedje, krijgen fruit en iets te drinken.
10.15 uur Tijd voor spel, activiteit of creativiteit. Afhankelijk van het weer worden ook buitenactiviteiten gepland.
11.30 uur Lunchtijd. De kinderen gaan aan tafel, zingen een liedje, krijgen een boterham en een beker melk.
12.45 uur Na de lunch gaan de kinderen naar de sanitaire ruimte. Peuters poetsen hun tanden. Bijna alle kinderen doen een middagdutje. De kinderen die niet hoeven te slapen, mogen spelen in de Ravotruimte.
13.00 uur Kinderen die voor een halve dag komen, worden gehaald of gebracht.
14.30 uur/15.00 uur De meeste kinderen komen uit bed en worden aangekleed. Zij gaan aan tafel, zingen een liedje, krijgen een koekje en iets te drinken.
15.30 uur Tijd voor spel, activiteit of creativiteit. Afhankelijk van het weer worden ook buitenactiviteiten gepland.
17.15 uur De kinderen gaan aan tafel en er wordt  wat gedronken en ze krijgen een partje appel. Er worden liedjes gezongen en/of een verhaal voorgelezen. Daarna kunnen de kinderen weer vrij spelen.

18.30 uur De Bibelebonseberg gaat sluiten.

 

Peuterplus groep

De dagindeling van de Peuterplusgroep is grotendeels te vergelijken met die van de Dreumes-/Peutergroep. Over het algemeen slapen de kinderen van de Peuterplusgroep ´s middags niet meer. Daardoor kan de lunchtijd verschuiven zodat er meer tijd is voor activiteiten.

Lunch
Bij de Peuterplusgroep wordt een beroep gedaan op de zelfstandigheid van de bijna-kleuter. De kinderen gaan zelf tafeldekken en mogen zelfstandig hun brood smeren. Ook krijgen een aantal kinderen per dag een taak zoals tafel dekken, melk inschenken, afdrogen etc.

Peuterplussers naar de "opa´s en oma´s"
Kinderdagverblijf De Bibelebonseberg heeft een goed contact met Zorgcentrum De Merenhoef. Regelmatig gaan de peuterplussers lopend of met de bus naar de "opa´s en oma´s" van De Merenhoef. Samen met de "opa´s en oma´s" doen zij leuke activiteiten, zoals koekjes bakken, liedjes zingen en spelletjes doen.


Breng- en Ophaalmoment

Breng- en ophaaltijden 
U kunt uw kind tussen 7.00 uur en 9.30 uur brengen en tussen 16.00 uur en 18.30 uur weer ophalen. Kinderen die een halve dag (één dagdeel) komen, kunnen om 13.00 uur worden opgehaald  of worden gebracht voor de middag. In verband met het dagritme willen wij u vragen om ons op de hoogte te brengen indien u uw kind buiten de vaste momenten wilt komen brengen of ophalen.

Het kan voorkomen dat iemand anders dan gebruikelijk uw kind ophaalt, deze persoon moet zich te allen tijde kunnen legitimeren. Wordt uw kind door iemand anders opgehaald dient u dit altijd vooraf aan ons te melden.
 

 

De Bibelebonseberg

 

Opvang Kinderen De Bibelebonseberg
Buitenweg 26D
3602 PS Maarssen

 

 

Privacy beleid