Speelgroepen

Per dag is er bij Kinderdagverblijf De Bibelebonseberg plaats voor 58 kinderen. Wij hebben gekozen voor een horizontale groepsindeling. Daarbij is voor de kinderen een zo veilig mogelijke omgeving gecreëerd, waarin ze voldoende kunnen ontdekken en genoeg uitdaging kunnen vinden.

Redenen voor een horizontale groepsindeling

Ieder kind heeft voldoende leeftijdgenootjes.
De kinderen storen elkaar niet in het spel, zij hebben ongeveer hetzelfde ontwikkelingsniveau. De pedagogisch medewerkers kunnen zich verdiepen in de ontwikkeling van een specifieke leeftijdsgroep en hierop hun activiteiten afstemmen.

Drie leeftijdsgroepen

De Babygroep voor kinderen van twee tot en met 18-22 maanden. Drie vaste pedagogisch medewerkers verzorgen en begeleiden maximaal 14 kinderen, waarvan maximaal 8 kinderen in de leeftijd tot 1 jaar.

De Dreumes-/Peutergroep voor kinderen van 18 - 22 maanden tot 42 maanden. Twee vaste pedagogisch medewerkers verzorgen en begeleiden maximaal14 kinderen. Deze speelgroep is verdeeld in jongere en oudere kinderen met elk hun eigen pedagogisch medewerker. Bij De Bibelebonseberg hebben we twee dreumes-/peutergroepen.

De Peuterplusgroep voor kinderen van 42 maanden tot 48 maanden. Deze speelgroep is bedoeld voor kinderen die bijna naar de basisschool gaan en toe zijn aan een nieuwe uitdaging. De kinderen zijn zindelijk en hoeven ´s middags niet meer te slapen waardoor er een andere dagindeling mogelijk is. Twee vaste pedagogisch medewerkers verzorgen en begeleiden maximaal 16 kinderen.

 

De Bibelebonseberg

 

Opvang Kinderen De Bibelebonseberg
Buitenweg 26D
3602 PS Maarssen

 

 

Privacy beleid